ΠΡΟΦΙΛ

Η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Καρανίκκη Πηνελόπη  γεννήθηκε στη Λεμεσό.  Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγ Σπυρίδωνα  με άριστα. Αρχικά ξεκίνησε τα ακαδημαϊκά της βήματα με την απόκτηση του πρώτου πτυχίου στην Βιοτεχνολογία τροφίμων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ολοκληρώνοντας τις γνώσεις της σε όλη την αλυσίδα τροφίμων από, την παραγωγή στην κατανάλωση,  αποφάσισε να ασχοληθεί περαιτέρω με τις επιδράσεις των τροφίμων στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το πάθος της να μπορεί μέσα από τις γνώσεις της να αλλάζει την ζωή των ανθρώπων και να συνεισφέρει στην  διατροφική συμπεριφορά, την οδήγησε στην απόφασή της να ασχοληθεί με ένα παρεμφερές κλάδο, τον κλάδο της Κλινικής Διαιτολογίας.

Ένας κλάδος που αναζητά τη ψυχολογική συμβουλευτική και θεραπεία του ατόμου, που θα του επιτρέψουν να επιφέρει τις ριζικές αλλαγές στη ζωή του για την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων που τυχόν έχει η υγεία του και να επιλεγεί την ενδεδειγμένη κάθε φορά θεραπεία.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με το 2ετές Μεταπτυχιακό, στην Κλινική Διαιτολογία – Διατροφολογιά στο Πανεπιστήμιο  Λευκωσίας, και είναι πλέον εγγεγραμμένη στο  Συμβούλιο Επιστημών Τροφίμων – Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων , ως MSc Κλινική Διαιτολόγος.